Не чух обяснение от Продължаваме промяната, а объркани разсъждения. Може би

...
Не чух обяснение от Продължаваме промяната, а объркани разсъждения. Може би
Коментари Харесай

Атанас Зафиров : Ако се докаже, че има манипулация с машинния вот, това е държавен преврат


" Не чух пояснение от " Продължаваме промяната ", а комплицирани разсъждения. Може би ще излезем прави, още по-малко, че през днешния ден прокуратурата се е самосезирала по проблема. Явно държавното обвиняване е намерило задоволително причини, с цел да стартират своята инспекция. Ние имахме желание и в Народното събрание да предизвикваме такава краткотрайна комисия, която да се занимае с целия избирателен развой ", каза зам.-председателят на Атанас Зафиров в студиото на " Денят ON AIR ".

Той се надява, че истината въпреки всичко ще излезе нескрито.

" Свидетели сме на една необяснима фиксация на, срещу съм сътрудници, които са работили дружно, след това в общественото пространство да си обясняват връзките. И не е вярна тезата, че няма причини, нашите причини за смяната в Изборния кодекс са доста солидни. И в самостоятелни диалози, и в нашата стая са влизали представители на " Продължаваме промяната " с всякакви предложения, с една цел - да бъде отдръпнат нашият законопроект ", допълни Зафиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител напомни, че има и изследване, което сподели, че 50% от българските жители желаят да гласоподават по обичайния метод.

" Ако кажем, че другите 50% желаят да гласоподават с машини - какво по-демократично от това да дадем опция и на двете групи да упражнят правото си на избор. Не разбирам за какво с лека ръка се подминава ниската изборна интензивност и се хвърля виновността единствено върху неприятните партии, които не са си свършили работата. Забелязвате ли по какъв начин не се приказва за код, а се приказва за кодове. Стана ли ясно на обществото кои са хората, които държат тези кодове? След броенето на разписките има разминаване ", акцентира зам.-председателят на левицата.

И показа, че е чул за разминаване от 70 гласа, които са били в интерес на " Демократична България ".

" Ако се потвърди, че има операция, това е държавен прелом, тежък удар за демокрацията. Народното събрание загуби скъпо време. Едва ли ще се стигне до анулиране на изборите, само че това не значи, че истината не би трябвало да излезе нескрито. Подозирам, че в самата ЦИК няма задоволително изясненост по въпроса, само че в случай че стартират да дълбаят, ще стигнат до забавни изводи ", безапелационен е Атанас Зафиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР